++ 385 22 312 171


Stjepana Radića 46 (crveni neboder), Šibenik

triangle
About Us

Novosti

Uspješan završetak projekta

  • 18.06.2014, 12:58
Uspješan završetak projekta

Na konferenciji za medije održanoj 18.6.2014. javnosti su predstavljeni rezultati postignuti u sklopu projekta "Socijalno uključivanje i zapošljavanje osoba s intelektualnim teškoćama"

Centar za socijalnu inkluziju uspješno završava svoj projekt „Socijalna inkluzija i zapošljavanje osoba s intelektualnim teškoćama“ vrijedan 118.388,23 €. U povodu završetka projekta održana je konferencija za medije kojima su predstavljeni ciljevi projekta i rezultati koji su postignuti. 

Glavni cilj bio je pružanje psihosocijalne podrške i olakšavanje socijalne uključenosti dugotrajno nezaposlenim osobama s intelektualnim teškoćama na području Šibensko-kninske županije putem zapošljavanja uz podršku na otvorenom tržištu rada i u socijalnom poduzeću.

Korisnici projekta su osobe s intelektualnim teškoćama nezaposlene dulje od godine dana koje su istovremeno i korisnici neke od usluga socijalne skrbi.

ukupna vrijednost: 118.388,23 € - najveći dio financijskih sredstava osiguran je kroz fondove EU-a (106.388,23 €), dok je ostatak osiguran iz sredstava Ureda za udruge Vlade RH (8.400 €) te vlastitih sredstava samog nositelja projekta (3.600 €).

Ugovoren je i financiran u sklopu programa Europske unije IPA 2007 „Uspostava podrške u socijalnom uključivanju i zapošljavanju socijalno ugroženih i marginaliziranih skupina“

Ugovorno tijelo zaduženo za provedbu je Hrvatski zavod za zapošljavanje, Ured za financiranje i ugovaranje EU projekata (CES OFC)

Nakon 15 mjeseci provedbe, postignuti su sljedeći rezultati:

Putem ugovora o radu i ugovora o radnim aktivnostima zaposleno je 5 osoba s intelektualnim teškoćama na području Šibenika, Vodica i Rogoznice.

Kroz komunikacijske radionice i individualna savjetovanja pružana je psihosocijalna podrška za 34 osobe s intelektualnim teškoćama s područja čitave županije.

Pokrenuta je djelatnost grafičkog dizajna i fotokopiranja kao vid socijalnog poduzetništva. Opremljen je prostor na adresi Stjepana Radića 54 (plavi neboder) u kojemu se građanima pružaju grafičke i usluge fotokopiranja. Na pomoćnim poslovima fotokopiranja i grafičkog dizajna angažirano je 7 osoba s intelektualnim teškoćama.

Snimljen je promotivni film autora Šime Strikomana o zapošljavanju uz podršku i organizirano studijsko putovanje u Njemačku, Austriju i Sloveniju s partnerskim i suradničkim organizacijama iz Šibenika.

Istaknuta je uloga partnera: Grada Šibenika, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područni ured Šibenik i Centra za socijalnu skrb Šibenik. Grad Šibenik iznajmio je pod povoljnim uvjetima svoj prostor u ulici Stjepana Radića 54 za djelatnost socijalnog poduzetništva, a HZZ Područni ured Šibenik i CZSS Šibenik omogućili su pristup podacima iz svoje baze podataka i upoznavanje s dugotrajno nezaposlenim osobama koje su istovremeno i korisnici socijalnih usluga.

Konferenciji su se odazvali predstavnici HRT-a, TV Šibenik, Slobodne Dalmacije, Radio Knina, portala Šibenik IN, portala Šibenik news te Šibenskog portala.

Komentari:

Sponzori & partneri